Tysklands præsident Steinmeier kommer med 60 kg döner-kebab til Tyrkiet

Den tyske præsident Frank Walter Steinmeier kommer med kebab til kebabland. Han besluttede at bringe 60 kg döner-kebab/shawarma til Türkiye under sit officielle besøg.
Foto: AA

Af Danturk.com

Tysklands præsident, der i dag er på 3-dages officielt besøg i Tyrkiet, medbringer 60 kilo döner-kebab/shawarma.

Det skriver det tyrkiske nyhedsbureau, Anadolu.

Det tyske præsidentkontor oplyser, at Steinmeier kommer for at fejre 100 års tyrkisk-tysk venskab. Det er hans første præsidentbesøg i Tyrkiet.

Selvom de politiske uenighederne med Tyrkiets præsident Erdogan er dybe, ønsker Steinmeier at henlede opmærksomheden på det tysk-tyrkiske venskab. I sin 3 dages officielt besøg vil Steinmeier tager en række symbolske steder i forbindelse for fejring af hundredåret mellem to lande.

Sådan fortsætter Tysklands officielle erklæring:

“Forbundsrepublikken Tysklands præsident, Dr. Frank-Walter Steinmeier, har besluttet at tage Arif Keles, en döner-kebab master i Berlin, med sig som æresgæst under sit officielle besøg i Tyrkiet den 22.-24. april.”

Den tyske præsident Dr. Frank Walter Steinmeier. -Foto: AA

Ifølge Anadolu, blev det oplyst, at 60 kg döner-kebab vil blive taget fra Berlin til servering under den tyske præsident Frank-Walter Steinmeiers besøg i Tyrkiet fra i dag til den 24. april.

Arif Keles er en tredjegenerationstyrker, som er döner-kebab mester og har en döner-kebab restaurant i Berlin.

Arif Keles’ bedstefar tog til Tyskland i 1960’erne for at arbejde på en støberifabrik. I midten af 1980’erne åbnede han en doner restaurant i Berlin. Familien har arbejdet som döner-kebab butik lige siden. Omsætningen af döner-kebab salg i Tyskland er 7 milliarder euro, en rentabel forretning. Döner-kebab har længe været symbolet på Tyrkiet.

Arif Keles, döner-kebab mester i Berlin kommer med til Tyrkiet som æresgæst i Steinmeier delegation. Foto: AA

Ifølge Anadolu sagde Arif Keles, at han var glad for at blive inviteret til Steinmeiers delegation.

LÆS:  Erdogan vinder præsidentvalget i Tyrkiet

– Selvfølgelig er det en kilde til stolthed at modtage en sådan invitation fra præsidentkontoret. De ville have mig til at være på den tre-dages tur, jeg er meget glad, sagde Ahmet Keles til det tyrkiske nyhedsbureau, Anadolu.

Keles sagde, at de har haft döner-kebab butikker i Berlin i omkring 40 år.

– Vi har en döner-kebab butik i Berlin som tredje generation siden min bedstefar. Ud over vores döner-kebab til Istanbul tager vi også vores egne saucer, sagde han.

Kilder: Det tyrkiske nyhedsbureu, Anadolu, DW, tr24.com

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *