Simon Kjær forlader AC Milan til sommer

Fodboldlandsholdets anfører forlænger ikke kontrakten med AC Milan og er transferfri til sommer.
Foto: AA

Landsholdsanfører Simon Kjærs tid i AC Milan er ved at rinde ud.

Den 35-årige forsvarsspiller stopper i den italienske storklub, når hans kontrakt udløber efter denne sæson. Det oplyser hans agent, Mikkel Beck, til Bold. Han fastslår, at “parterne skilles i god gensidig forståelse”.

– Det er et naturligt farvel til en klub, hvor Simon har elsket at spille gennem mere end fire år – på et tidspunkt, der føles rigtigt, siger Mikkel Beck.

Simon Kjær kom til Milan fra Sevilla i 2020 på en lejekontrakt, der senere blev vekslet til en fast aftale. Han har foreløbig optrådt 120 gange for klubben, som han var med til at sikre det italienske mesterskab i 2022.

Nu skal han altså på jagt efter en ny arbejdsgiver.

– For Simon er det en perfekt situation. Han skal spille EM til sommer som Danmarks anfører, og så er han transferfri. Egentlig er hans holdning, at han gerne vil stå efter EM og kunne vælge frit, hvor eventyret skal fortsætte for ham og hans familie.

– Så jeg forventer ikke nogen hurtig afklaring for Simon ligesom Oliver Giroud, hvis kontrakt også udløber – og hvor han har valgt at fortsætte i USA, siger Mikkel Beck.

Fiasko: Uskarpt landshold forlader VM efter ny skuffelse

Simon Kjærs kommende klub bliver hans tiende i en seniorkarriere, der begyndte i FC Midtjylland og tog fart efter skiftet til Palermo på Sicilien i 2008.

Her etablerede han sig hurtigt og spillede sig med sine præstationer ind på det danske landshold.

LÆS:  Tyrkiets præsident Erdogan opfordrer til sammenhold blandt palæstinensere

Siden har han været vidt omkring med ophold hos Wolfsburg i Tyskland, Lille i Frankrig, Fenerbahce i Tyrkiet og Sevilla i Spanien foruden de italienske klubber Roma, Atalanta og nu Milan.

Han fik debut på det danske landshold i en VM-kvalifikationskamp mod Sverige i 2009 og er 15 år senere oppe på 131 landskampe. Det er rekord på herrelandsholdet.

/ritzau/

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *