Palæstinensiske flag fangede opmærksomheden i Fælledparken

Arbejdernes internationale kampdag blev fejret med arrangementer, taler og musik over hele landet 1. maj, blandt andet i Fælledparken i København. Palæstinensiske flag og anti-israelske demonstrationer fangede opmærksomheden i Fælledparken. Justitsminister Peter Hummelgaards (S) tale blev gentagne gange afbrudt i Fælledparken.
Foto: Haber.dk

Af Danturk.com

KØBENHAVN – Arbejdernes kampdag ved 1. Maj i Fælledparken var præget af palæstinensiske flag og et stort antal pro-palæstinensiske demonstranter.

De palæstinensiske flag henviste til den igangværende konflikt i Mellemøsten mellem Israel og Hamas.

Fagforeninger, venstreorienterede partier, NGO`er og grupper samledes i Fælledparken for at fejre arbejdernes internationale kampdag ved 1. maj, men protesterne mod Israels angreb på Gaza var meget var mærkbare.

Foto: Haber.dk

Politikere og fagforeningsfolk holdt taler ved forskellige telte opstillet i parken, og der blev spillet musik og sunget sange. NGO´er, venstreorienterede partier delte flyer og lignende publikationer ud ved deres stande.

Demonstranter protesterede også mod, at Israel deltager i Eurovision 2024 i Malmø, Sverige.

I de uddelte flyer opfordredes der til protester i Malmø mod Israel den 9. og 11. maj.

Tusinder deltog i begravelse efter 21 omkom i Gazabrand

Justitsministeren tale blev afbrudt

Justitsminister Peter Hummelgaards tale på hovedscenen i Fælledparken blev gentagne gange afbrudt af pro-palæstinensiske demonstranter.

Demonstranterne buhede af ministeren, inden han overhovedet nåede talerstolen, og de råbte og protesterede, da ministeren forsøgte at tale.

– Jeg ved ikke, om alle derude kan høre det, men der er nogle enkelte, der er mødt frem for at overdøve min tale, sagde Justitsminister Peter Hummelgaard.

– Jeg forstår, at I er kede af det, og jeg forstår jeres frustration. Der er brug for en våbenhvile og på længere sigt en fredelig tostatsløsning. I har ret til at være her med jeres holdning. Men det har jeg også, sagde Hummelgaard.

LÆS:  Irak vil bryde bånd til Sverige i tilfælde af ny koranafbrænding

Selvom hans tale gentagne gange blev afbrudt, fortsatte Justitsministeren.

– Til jer. Jeg forstår godt, at I er kede af det. Jeg forstår godt frustrationen. Der er brug for en våbenhvile og på længere sigt en fredelig tostatsløsning. I har ret til at være her med jeres holdning. Men det har jeg også,  sagde Hummelgaard fra talestolen.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *