Danmark er vært for Nordisk-Afrikansk Udenrigsministermøde

26 afrikanske og de 5 nordiske lande mødes i dag og i morgen i København, hvor Danmark er vært for Nordisk-Afrikansk Udenrigsministermøde (NAUM).
Foto: AA

KØBENHAVN – Nordisk-Afrikansk Udenrigsministermøde (NAUM) blev afholdt første gang i Stockholm i 2001 og har siden fundet sted 21 gange. Formålet med NAUM er at styrke samarbejdet mellem de nordiske og afrikanske lande om aktuelle udenrigspolitiske og globale emner.

Mødet finder sted på et tidspunkt, hvor regeringen er i fuld gang med at formulere en plan for en mere strategisk tilgang til samarbejdet med de afrikanske lande. Mødet vil derfor også blive brugt til at indhente idéer og indspark til det arbejde.

– Med knap en tredjedel af stemmerne i FN og en hastigt voksende ung befolkning er det intet under, at Afrikas internationale relevans kun bliver større. Hvis vi skal løse nogle af vor tids største udfordringer, kræver det, at vi styrker vores samarbejde med de afrikanske lande. Det skal vi gøre med afsæt i, hvad vores afrikanske partnere efterspørger, og derfor mødes jeg disse dage med en række afrikanske kollegaer, siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Flere afrikanske lande har efterspurgt, at NAUM i højere grad sætter fokus på at fremme samhandel og investeringer mellem de afrikanske og nordiske lande. Derfor har Danmark som noget nyt i år besluttet at lave et helt dagsprogram, der er rettet mod afrikansk og nordisk erhvervsliv.

– Øget samhandel og investeringer er en af nøglerne til at skabe partnerskaber i øjenhøjde. Og det er der god mulighed for på det afrikanske kontinent, der har nogle af verdens hurtigst voksende økonomier. Her skal danske virksomheder vise, at de kan tilbyde nogle af verdens bedste løsninger på eksempelvis fødevareproduktion og grøn omstilling. Det vil både gavne dansk økonomi og skabe lokale jobs, siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

LÆS:  Rishi Sunak indsættes som britisk premierminister tirsdag

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *