Irak vil bryde bånd til Sverige i tilfælde af ny koranafbrænding

Forholdet mellem Irak og Sverige er anspændt efter et stormløb mod den svenske ambassade i Bagdad.

Foto: AA

Irak vil afbryde landets diplomatiske bånd til Sverige, hvis der bliver brændt endnu en koran i Sverige.

Det oplyser det irakiske premierministerkontor torsdag.

Meldingen kommer, efter at Sveriges ambassade i Irak natten til torsdag blev stormet af flere demonstranter.

– Den irakiske regering har gennem diplomatiske forbindelser informeret den svenske regering om, at endnu en afbrænding af den hellige Koran vil føre til afbrydelsen af de diplomatiske bånd, lyder det.

Foto: AA

Irak har fordømt selve stormløbet, men understreger altså samtidig, at landet ikke vil tolerere flere koranafbrændinger i Sverige.

Tidligere koranafbrændinger har gjort, at Sverige er faldet i unåde i store dele af den muslimske verden. Iran, Saudi-Arabien, Egypten og Syrien har også alle tidligere kritiseret afbrændingerne.

Koranen er islams hellige skrift. Muslimer anser det derfor som blasfemi og en grov fornærmelse mod gud at brænde den.

Den dansksvenske politiker Rasmus Paludan vakte harme i begyndelsen af året, da han brændte en koran foran Tyrkiets ambassade i Stockholm.

Den svenske udenrigsminister, Tobias Billström, har torsdag indkaldt Iraks chargé d’affaires i Stockholm til samtale. Det er den øverste irakiske diplomat i Sverige.

Foto: AA

– Det, der er sket, er helt uacceptabelt, og regeringen fordømmer på det kraftigste disse angreb, siger Tobias Billström.

– Irakiske myndigheder har en utvetydig forpligtelse til at beskytte diplomatiske missioner og diplomatisk personale i henhold til Wienerkonventionen. Det er tydeligt, at de har svigtet det ansvar, siger udenrigsministeren.

Wienerkonventionen er en international traktat, der blandt andet handler om diplomatiske relationer og om udsendtes forhold.

LÆS:  Digtere oplyste nordens mørke vinternætter med poesi i København

/ritzau/Reuters

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *