Party fra provinsen

Et Parken fyldt til bristepunktet med medrejsende jyske fans dannede Kristi Himmelfarsdag rammen om en festlig Pokalfinale.
Foto: Palle Johansen

Af Pelle Johansen

Selvom begge klubber havde sendt mange tusinde fans afsted i busser fra hovedlandet var der ingen tvivl om et klart AGF-overtal på tilskuerpladserne.

Dette, sammen med en for Århus klubben uvant favorit værdighed i en finale, lagde derfor op til en kæmpe Århus fest i København.

Det var dog Silkeborg der lagde bedst fra land med kampens hidtil største chance – et fladt langskud lige forbi mål efter 20 minutters spilletid.

Efter 32 minutters spil kommer Århusianerne dog endnu tættere på mål, da et langskud rettes af og sejler tæt forbi. Efter 37 minutters spil lander bolden så endelig i mål.

Efter flot Silkeborg opspil passeres AGF keeper Bailey Peacock-Farrell af dansk-peruvianske Oliver Sonne. Målet annulleres dog for offside, inden det til de flestes overraskelse alligevel godkendes af VAR. 1-0 til Silkeborg og der er nu meget langt til første trofæ siden 1996 for AGF.

Foto: Palle Johansen

Kort før tid må kampen afbrydes pga. et ildebefindende på tilskuerpladserne. Kampens sættes kort efter i gang på trods af heftige protester fra AGF-tribunen. Festen er for en stund afbrudt da der fløjtes til halvleg, men heldigvis meddeles det kort efter at vedkommende er i bedring og anden halvleg kan indledes i festlig stil med et pyroshow fra AGF’s fans.

Anden halvleg er kun 4 minutter gammel da AGF kommer tæt på udligning efter et forsvarskoks hos Silkeborg men målet forbliver tomt. Et efterfølgende AGF-pres fører ikke rigtigt til andet et par kontra chancer til Silkeborg bl.a. en kæmpe afbrænder på en fri løber i midten af anden halvleg.

LÆS:  Bayern München henter knivskarp CL-sejr i Istanbul

Efter 80 minutter er VAR så med Århusianerne da Silkeborg får annulleret den 2-0 scoring der ville have lukket kampen. Men lige lidt hjælper det. Silkeborg dominerer fuldstændig den sidste fase af kampen, og det hele bliver ved de 1-0 til Silkeborg.

AGF har forsat ikke vundet et trofæ siden præsidenten i Rusland hed Boris Jeltsin, mens Silkeborg tager sit første trofæ siden 2001.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *