Sveriges statsminister Kristersson: “Tyrkiet har ret til at forsvare sig mod terrorisme”

Den svenske statsminister Ulf Kristersson sagde, at Tyrkiet har ret til at forsvare sig mod terrorisme, skriver det tyrkiske nyhedsbureauet, Anatolien.
Foto: AA

Danturk.com

Ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Anatolien, stillede Miljöpartiets formand Märta Stenevi direkte spørgsmål til statsminister Ulf Kristersson om de tyrkiske luftangreb i det nordlige Syrien og hvorfor statsministeren ikke kritiserede Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdoğan.

– Tyrkiet har ret til at forsvare sig selv mod terrorangreb, svarede statsministeren skriver Anatolien.

Kristersson opfordrede alle parter til at bevare roen og civile, og civile genstande ikke bør udsættes for militær fare.

– Situationen i det nordlige Syrien er meget kompliceret. På den ene side kampen mod terrororganisationen ISIS, derimod Tyrkiets terrorkampagne. Det er nødvendigt at acceptere, at det er et land udsat for angreb. Det skal også bemærkes, at Tyrkiet har ret til at beskytte sig selv mod alle former for terrorangreb, sagde statsminister Ulf Kristersson, skriver Anatolien.

Sverige bør ikke være en sikker havn for terrororganisationer

Kristersson påpegede, at verden burde forstå Tyrkiet.

Han sagde at der er grunde for verden til at acceptere, at de terrorangreb, der rammer Tyrkiet, er lige så slemme som de terrorangreb, der rammer andre lande.

– Terrorisme i forskellige former og personer, der deltager i og finansierer terrorrelaterede aktiviteter i Sverige er ikke rettet mod Sverige, men Tyrkiet. Vi har besluttet, at Sverige ikke skal være en sikker havn for dem, svarede han Miljøpartiets formands spørgsmål, skriver nyhedsbureauet, Anatolien.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Haaland fører an i Manchester Citys nedsabling af FCK

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *