PKK-dømt mand udleveret til Tyrkiet af Sverige anholdt

Sverige udleverede PKK-dømt mand til Tyrkiet. Han er idømt fængsel i seks år og ti måneder i Tyrkiet, hvor en domstol har kendt ham skyldig i at være medlem af terrororganisation, PKK.

Foto: AA

Danturk.com

Sverige udleverede Mahmut Tat, der blev idømt 6 år og 10 måneders fængsel for at være medlem af terrororganisationen, PKK til Tyrkiet. Det skriver det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu.

Ifølge nyhedsbureauet, Anadolu PKK-dømt Mahmut Tat, der blev udleveret fra Sverige til Tyrkiet, blev anholdt af politi ved sin ankomst til Istanbuls lufthavn fredag aften og sendt i fængsel.

Mahmut Tat blev idømt seks år og ti måneders fængsel for at “være medlem af en væbnet terrororganisation” i 2015 i byen Tunceli i Østtyrkiet. Men dommen er anket til Højesteret.

Højesteret har også kendt ham skyldig i sin afgørelse i 2017.

Den 5. februar 2018 blev der udstedt en arrestordre på Mahmut Tat af Tuncelis anklagemyndighed.

Men Mahmut Tat flygtede i 2015 til Sverige, hvor han søgte asyl. Hans ansøgning blev afvist, og derfor er han nu sendt tilbage til Tyrkiet.

Både EU, USA og Tyrkiet betragter PKK som en terrororganisation.

– Det handler om en udvisningssag, hvor en person har fået afslag på sin asylansøgning, sagde den svenske migrationsminister, Maria Malmer Stenergard til tv-stationen SVT.

Ministeren kommenterer ikke de krav, der er fremsat fra tyrkisk side i forbindelse med Sveriges ansøgning om at blive medlem af forsvarsalliancen Nato.

Et af de krav er, at personer der opholder sig i Sverige, og som Tyrkiet anser for at være en trussel mod den tyrkiske sikkerhed, udleveres.

I foråret cirkulerede en liste med navne på 33 personer, som Tyrkiet betegner som terrormistænkte. Den udviste mand står ikke på denne liste, skriver SVT.

LÆS:  Flammernes by

Efter at Rusland invaderede Ukraine tidligere i år, sendte Sverige og Finland hver deres ansøgning til Nato om at blive medlemmer.

Medlemskab kræver, at alle nuværende medlemslande siger ja.

Tyrkiets regering har krævet, at de to lande strammer op over for kurdiske grupper, som Tyrkiet anser for at være “terrorister”.

Den tyrkiske regering har blandt andet sagt, at den forventer, at Sverige tager “konkrete skridt” for at udlevere påståede kriminelle og indefryse værdier, der knyttes til kurdiske grupper.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *