Haavisto antyder, at Rusland stod bag Koranafbrændingen

Den finske udenrigsminister antyder, at Rusland stod bag afbrændingen af Den Hellige Koran.

Den finske udenrigsminister Pekka Haavisto. Foto: AA

Af Danturk.com

Den finske udenrigsminister Pekka Haavisto kom med en udtalelse om Paludans provokation med koranafbrænding i Sverige. Pekka Haavisto antyder, at Moskva, som ønsker at forhindre Sverige i at blive medlem af NATO, kan stå bag Koranafbrændingen.

I et interview med tv-stationen YLE sagde ministeren, at de potentielle forbindelser mellem den højreekstreme Rasmus Paludan, der brændte Koranen, og Rusland “undersøges, og der er væsentlige beviser for forbindelse”.

Præsident Recep Tayyip Erdogan sagde, at de ikke ville støtte Sveriges medlemskab af NATO under disse forhold efter Paludans aktion, der har dansk og svensk statsborgerskab.

– Der opstår spørgsmål om, hvorvidt for eksempel Rusland eller tredjeparter, der ikke ønsker NATO-medlemskab, ønsker at sætte gang i tingene. Det er utilgiveligt, sagde Haavisto.

I Sverige har regeringen ikke officielt kommenteret, om der er en forbindelse mellem Paludan og Rusland, men den svenske statsminister Ulf Kristersson har henvist til “kræfter, der ønsker, at landet skal forblive ude af militæralliancen”.

– Der er styrker i og uden for Sverige, som ønsker at blokere for NATO-medlemskabet, sagde Kristersson.

I NATO med 30 medlemmer var der kun Ungarn og Tyrkiet tilbage, som ikke godkendte Sveriges og Finlands medlemskab.

Haavisto understregede, at processen ikke er helt slut, og sagde, at der er en generel opfattelse af, at Tyrkiet er gået ind i en midlertidig pause vedrørende Sveriges medlemskab, og at spørgsmålet kan vende tilbage efter valget i maj.

Selv om de formelle forhandlinger mellem de tre lande er blevet suspenderet, siger Haavisto, at Finland fortsat er i kontakt med Tyrkiet.

LÆS:  Løkke: Danmarks gode forhold til Tyrkiet er ikke ændret

Kilde: Euronews

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *