Paludan sigtet for hetz mod folkegruppe og trusler mod tjenestemand

Den dansk-svenske højreekstremist Rasmus Paludan er i Sverige blevet sigtet for hetz mod folkegruppe og tilskyndelse til afbrænding af Koranen i Malmø i 2022 samt vold/trusler mod en tjenestemand.

Foto: AA

Danturk.com

Den islamofobiske dansk-svenske højreekstremist og provokatør Rasmus Paludan er sigtet for ophidselse mod en folkegruppe efter en Koranafbrænding i Malmø sidste påske.

Urolighederne er sket i forbindelse med en koranafbrænding i Skånegården i Malmø 16. april 2022.

Ifølge det svenske nyhedsbureau TT blev han efterforsket for had og tilskyndelse til de optøjer, der begyndte med Paludans koranafbrændende provokation den 16. april 2022 i Malmø.

Anklager Adrien Combier-Hogg mener, at efterforskningen først sker nu, skyldes “efterforskningstekniske årsager”, ikke fordi Paludans koranafbrændinger har fået ny opmærksomhed i forbindelse med Sveriges NATO-ansøgning.

I påskeferien i 2022 fortsatte Rasmus Paludan sine provokationer med koranafbrændinger i Malmø, Norrköpings, Jönköping og hovedstaden Stockholm i Sverige. Rasmus Paludan har flere gange afbrændt koraner – også i Danmark.

Demonstrationen førte til voldsomme uroligheder i området med bilbrande, stenkast og tilskadekomne betjente og civile i Sverige.

I de efterfølgende hændelser blev 104 politifolk og 14 demonstranter såret, og 20 politibiler blev brændt ned til grunden.

Rasmus Paludan brændte også en koran foran den tyrkiske ambassade i Stockholm den 21. januar.

Men afbrændingen af en koran foran Tyrkiets ambassade i Stockholm har forværret et i forvejen anspændt forhold mellem Sverige og Tyrkiet. Det var medvirkende til, at Tyrkiet skulle i februar have mødtes med Sverige og Finland for at diskutere de to nordiske landes NATO-ansøgninger. Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, meddelte, at han stemmer nej til svensk medlemskab af Nato.

23. februar besluttede politiet i Sverige at forbyde koranafbrændinger. Det fremgår af et internt dokument, som er sendt til medarbejdere i politiet, og som det svenske medie Dagens Nyheter har læst.

LÆS:  Tyrkiets udenrigsminister: Sverige og Finland skal gøre mere for at få Nato-medlemskab

Rasmus Paludan afviser anklagerne og nægter sig skyldig i alle forhold.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *