Tyrkiet søsætter første droneskib

Tyrkiet søsætter sin første og største drone-carrier, TCG Anadolu. I mandags blev militærskibet leveret til flåden ved en ceremoni med deltagelse af præsident Recep Tayyip Erdoğan.

Foto: AA

Danturk.com

Den tyrkiske flåde fik mandag sin længe ventede drone-carrier, TCG Anadolu.

Anadolu vil blive udstyret med droner fra det tyrkiske selskab Bayraktar, der blandt andet har vist sig effektive i krigen i Ukraine. Også Bayraktars nyeste dronejager Kizilelma, der er beregnet til luft-til-luft kamp vil kunne starte og lande fra TCG Anadolu.

Det skriver nyhedsbureau Anatolien.

Projectet, TCG Anadolu blev lanceret i 2015 i overensstemmelse med flådens behov. Skibet blev søsat i maj 2019 og blev bygget i Istanbul.

TCG Anadolu vil være verdens første droneskib med droneflyer, der lander og starter på det. Til dette udvikles Bayraktar TB3 droner, hvis vinger kan foldes.

Foto: AA

Ifølge nyhedsbureau Anatolien har TCG Anadolu  kapacitet til at overføre en styrke på mindst 1 bataljonsstørrelse i Det Ægæiske Hav, Middelhavet og Sortehavet til kriseregionen med sin egen logistiske støtte uden at kræve hjemmebasestøtte.

Der er 12 lande i verden, der har skibe af denne skala. TCG Anadolu vil styrke den tyrkiske flåde og øge dens afskrækkelse.

– Ånden er ude af flasken. De tyrkiske væbnede styrker har fordelene og den operationelle overlegenhed ved højteknologi, som meget få hære i verden kan opnå, sagde den tyrkiske forsvarsminister Hulusi Akar ved søsættelsen af ‘TCG Anadolu’.

‘TCG Anadolu’ – tyrkiets første drone-carrier med Kizilelma-drone i forgrunden. -Foto: AA

Det vil være en base for nationale droner

Våbensystemerne på skibet, krigsstyringssystemet, de elektroniske krigsførelsessystemer, det infrarøde søge- og sporingssystem, det elektrooptiske søgesystem, laseradvarselssystemet, torpedoforsvarssystemet, radarer, kommunikationssystemer, navigationssystemer, informationsdistributionssystemer blev udviklet med tyrkiske faciliteter.

LÆS:  Andelen af ​​mennesker, der lever alene i Tyrkiet, stiger hurtigt

Skibet kan også bruges inden for rammerne af naturkatastrofer. med sine fuldt udbyggede hospitals- og operationsstuefaciliteter vil det være i stand til at yde naturkatastrofehjælp, humanitær bistand og lægehjælp i flygtningeevakueringsoperationer. Om bord er der også en fuldgyldig hospitalsfacilitet og 2 operationsstuer.

Foto: AA

Skibet kan transportere 94 køretøjer

TCG Anadolu har en længde på 231 meter og en bredde på 32 meter. Skibet, der har en maksimal lastforskydning på 27 tusind 436 tons, kan tjene med en maksimal hastighed på mindst 20, 5 knob og en økonomisk hastighed på 16 knob.

Med sin økonomiske hastighed kan 4 mekaniserede landingsskibe, der bærer 1 tank hver, komme ind i poolen, der kan tage vand inde i TCG Anadolu, som har en krydsoverflade på mindst 9 tusind sømil ved fuld belastning.

Foto: AA

Skibet kan bære i alt 94 køretøjer på køretøjsdæk, herunder 13 kampvogne, 27 pansrede amfibiske angrebskøretøjer, 6 pansrede mandskabsvogne, 33 diverse køretøjer, 15 trailere.

10 helikoptere eller 11 droner kan indsættes på skibets flydæk, mens 19 helikoptere eller 30 droner kan transporteres i hangaren. Skibet kommer til at huse 1223 mand.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *