De fleste EU-borgere er klar over EU’s indvirkning på deres dagligdag

Europa-Parlamentet offentliggjorde onsdag sin Eurobarometer-undersøgelse fra foråret 2023, som viser borgernes stærke støtte til demokrati og en øget bevidsthed om det kommende EU-valg. Men de fleste borgere i EU mener, at situationen generelt forværres i deres land.

Foto: AA

Af Danturk.com

Ifølge resultaterne af Eurobarometer-undersøgelsen fra foråret 2023, mener 61 procent af befolkningen, at den generelle situation i deres land forværres.

I de 23 lande med undtagelse af Luxembourg, Irland, Estland og Danmark vurderer flertallet, at det går i den forkerte retning. Dette synspunkt er især udbredt i Slovakiet med 75 procent, Grækenland med 74 procent og Frankrig med 73 procent.

De mener, at EU skal forsvare sine værdier

Der er store opbakning til det europæiske demokrati. EU-borgerne betragter demokrati som den vigtigste værdi, som Europa-Parlamentet bør beskytte.

I 14 lande ser flertal af borgerne beskyttelsen af demokrati som en prioritet, fulgt af beskyttelsen af menneskerettigheder i EU og globalt, ytrings- og tankefrihed samt ligestilling mellem kønnene.

Demokrati er den hyppigst nævnte værdi i 21 lande, med 52 procent i Sverige, 51 procent i Tyskland, 49 procent i Finland og 24 procent i Kroatien, Slovenien og Finland.

Hele 72 % af de adspurgte danskere svarede, at de var tilfredse med den måde, demokratiet fungerer på i EU.

71 procent af borgerne anerkender EU´s indflydelse på deres dagligdag. 56 procent er allerede et år inden valget mener, det er vigtigt at stemme til Europa-Parlamentsvalget i 2024.

Tilfredsheden er størst i forbindelse med EU’s støtte til Ukraine. 69 procent af de adspurgte er tilfredse med støtten til Ukraine.

Kilder: Europa Parlamentet, Det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu Ajansi

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Tyrkiet anholder 48 for at plyndre i jordskælvsområde

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *