Norges udenrigsminister: Manglende kritik af Israel skader Vesten

Norge er et af de vestlige lande, som har kritiseret Israel for unødvendig magtanvendelse i Gaza, mens andre lande har holdt på Israels ret til at forsvare sig selv.
Foto: AA

Af Danturk.com

Det er et “meget alvorligt” problem og en “kommunikationskrise” for Vesten, at der er forskellige holdninger til Israels krigshandlinger i Gaza, mener Norges udenrigsminister, Espen Barth Eide, som i dag er i Bruxelles til udenrigsministermøde i Nato-regi.

Det skriver dr.dk

– Tilliden til Vesten svækkes, når det opfattes sådan, at vi har forskellige standarder. Min pointe er ikke, om vi har det, men at det bliver opfattet sådan, siger han til VG.

– Hvis vi kritiserer Rusland for at bruge magt i strid med humanitær lov i Ukraine, men ikke kritiserer, når vores venner (Israel, red.) gør det samme, så vil ingen tro os, siger Eide.

Kilder: dr.dk

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LÆS:  At blive i Europa er dyrere end at tage på ferie i Antalya

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *