Lech Walesa i USA: Vi har en historisk chance

Lech Walesa er på rundtur i USA og har blandt andet været på besøg hos Ronald Reagan Foundation. Han opfordrer kraftigt USA til at støtte Ukraine, og iværksætte en informationskampagne, der kan afsløre Putin løgne, siger han blandt andet til CNN og Fox News. Privatfoto.
WASHINGTON: Lech Walesa er i USA: Ruslands angreb på Ukraine skal naturligvis forsvares, men vi har også en ny historisk chance.

Polens tidligere præsident og landet eneste Nobel Fredspris modtager, Lech Walesa er på rundrejse i USA. Lech Walesa mener, at vesten har en historisk chance lige nu i forhold til Rusland.

Det skriver dansk netavis, polennu.dk, når det gælder nyheder på dansk om Polen.

– Verden har lige nu meget fokus på at mobilisere sig mod Rusland, så det er nødvendigt at udnytte det momentum til få sat Rusland på plads, har Lech Walesa tidligere sagt til polennu.dk. Under hans rundrejse i USA, har han forklaret, hvordan han mener det skal gøre.

– Vi har en historisk chance, som vi ikke får igen lige med det samme, siger Lech Walesa til CNN.

Ifølge Polennu.dk mener Lech Walesa, at konflikten kan bruges af USA til at ændre det politiske system i Rusland. Han mener der skal ryddes op.

Våben og oplysning

– Rusland angriber Ukraine, så landet skal forsvares, siger Walesa. Men han har også en anden appel til USA. Walesa mener, at amerikanerne skal være mere opmærksomme på deres propaganda- og informationspolitik over for russerne.

– Vi er nødt til også at kæmpe med politiske argumenter, siger Walesa til CNN.

Lech Walesa i USA: Krigen skal vindes med ord

Han mener at krigen i Ukraine skal udnyttes klogt til at overbevise russerne om at ændre deres politiske system. Lech Walesa minder om, at det er ”græsrødder”, der informerer borgerne om deres familier og naboers dødsfald på krigsfronten. Ikke myndighederne og Putin. Vi skal siger til det russiske folk:

LÆS:  Sverige fremlægger ny terrorlov mens tyrkisk Nato-accept venter

– I morgen vil de komme efter dig, i morgen vil Putin tage dig ind i hæren, og så vil du også dø. Vil du dø, eller vil du leve? Walesa siger desuden:

– Putin har ingen modargumenter, han lyver og han vinder – er amerikanerne ikke i stand til at vinde propagandakrigen med sandheden, spørger Lech Walesa på CNN til det amerikanske folk.

Besøg hos CNN og Fox News

Lech Walesa er på en længere rundrejse i USA, hvor han blandt andet har holdt taler for politikere og embedsmænd. Lech Walesa er symbolet på Europas frihedskamp mod kommunismen og Moskva, da hans kamp blev startskuddet for et genforening Europa.

Lech Walesa har blandt andet holdt tale i Ronald Reagan Foundation.

Besøget kommer på et tidspunkt, hvor der udspiller sig et politisk drama i Washington, da der tøves med bevillinger til flere våben til Ukraine.

Polens statsminister Donald Tusk har direkte sagt til USA, at det er uforskammet og handler mod den tidligere præsident Ronald Reagans løfter, ved at republikanerne blokerer for øget hjælp til Ukraine.

Privatfoto, Polennu.dk

Lech Walesa er på rundtur i USA og har blandt andet været på besøg hos Ronald Reagan Foundation. Han opfordrer kraftigt USA til at støtte Ukraine, og iværksætte en informationskampagne, der kan afsløre Putin løgne, siger han blandt andet til CNN og Fox News.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  Ny polsk regering med tidligere EU-præsident taget i ed

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *