En festaften med musik, poesi og satire på dansk og tyrkisk i Valby

De danske-tyrkiske internetaviser i Valby, haber.dk og danturk.com arrangerer “Dansk-tyrkisk kulturaften” i Valby torsdag den 25. april, hvor der er musik, poesi, taler og satire på dansk og tyrkisk

Af Meral BALLEGAARD
meral@danturk.com

KØBENHAVN – Mange danskere holder hvert år ferie i Tyrkiet, og interessen for tyrkisk musik, litteratur og kulturliv er generelt stor i Danmark. Derfor arrangerer HCK Media, der udgiver netaviserne Danturk.com og Haber.dk, “Dansk-tyrkisk kulturaften” i kulturhuset, PLADS23, midt på det gamle Grønttorv i Valby torsdag den 25. april.

Arrangementet indeholder musik, poesi, tale og satire på dansk og tyrkisk. Der er 6 anerkendte kunstnere på programmet.

Folkemusikere Yüksel Isik og Fuat Talay vil tilføje tyrkiske briser fra Anatolien med det traditionelle tyrkiske musikinstrument Baglama og smukke stemme til aftenen. Begge musikere bor i området.

Den danske digter Niels Hav, hvis bøger er blevet oversat til forskellige sprog, skal læse digte fra sine sidste digtsamlinger. Han er kendt som en af ​​Danmarks vigtigste litterære skikkelser med sine digte og fortællinger.

Den dansk-tyrkiske forfatter og oversætter Huseyin Duygu, der oversat mange danske digte til tyrkisk og omvendt, vil tale om dansk-tyrkiske digte aftener arrangementer, hvor der blev holdt mere end 30 år i Danmark og Tyrkiet.

Den danske skuespiller, debattør og satiriker, Fadime Turan, vil forsøge med sin skarp satire at fokusere debatten om integration og indvandring.

Programmet afsluttes med tyrkisk og verdens musik af DJ Teit Voss.

Kulturaftenens formål er først og fremmest at styrke integrationen og fungere som kulturel brobygger mellem folk af tyrkisk oprindelse i Valby, København og det omgivende danske samfund.

LÆS:  Yunus Emre: Folkedigter, der blev holdt i live i århundreder med sine digte om menneskelig kærlighed

– Valby er rig på minoriteter med rødder i andre kulturer, med dette arrangement ønsker vi at skabe et mødested. En festaften, hvor vi sammen fejrer foråret og giver kendskab til den tyrkiske kultur, med musik, poesi, taler og satire.

Det siger arrangøren og netavisernes redaktør Cengiz Kahraman.

Programmet denne aften vil være til glæde og inspiration for alle interesserede i Valby. De inviterede kunstnere og det valgte indhold vil give mulighed for en kulturoplevelse, som normalt sker meget sjældent i byen.

– Arrangementet skal ses som en del af en integrationsproces, med det for øje at skabe bedre forståelse og indblik i den tyrkiske kultur. Vi vil fremme alsidigheden, mangfoldigheden og kulturelle forhold af særlig interesse for den tyrkiske befolkning i lokalområdet og danskere, der interesserer det tyrkiske kulturliv i Danmark, fortæller Cengiz Kahraman.

Dansk-tyrkisk kulturaften afholdes på PLADS23 på det gamle engros-Grønttorv i Valby, Paradisæblevej 23, 2500 Valby den 25. april kl. 19.00-22.00.

Hvis gæsterne har lyst til at spise aftensmad på selve stedet, så vil der være rige muligheder for at købe tyrkisk mad selv aftenen før arrangementet kl.18.00.

Der er gratis adgang og aftenen er arrangeret i samarbejde med Foreningen Plads23.

Arrangementet er støttet af Valby Lokaludvalg.

Facebook begivendheds link:

https://www.facebook.com/events/672416231592206

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Om

Meral Ballegaard arbejdede i Kulturministeriet i Tyrkiet i tre år efter afsluttede sin uddannelse fra fakultetet for Erhvervsøkonomi på Hacettepe University. Hun har siden 2002 boet i Danmark. Hun læste pædagog- og mentoruddannelsen i København, hvor hun afsluttede sin kandidatuddannelse i integration på Syddansk Universitet. Hendes første artikler og interviews blev offentliggjort i Sabah Newspaper i 1999 i Tyrkiet. Meral Ballegaard bidrager frivillig til netavisen Danturk.com med interviews og artikler både fra Danmark og fra den tyrkiske kunstverden.

Vis alle artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *