Tyrkiet vil have den svenske forsvarsminister Hultqvist fyret

Ifølge svenske medier kræver Tyrkiet afskedigelse af forsvarsminister Peter Hultqvist, som deltog i et arrangement arrangeret af foreninger tæt på PKK for omkring 10 år siden.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

DANTURK.com

KØBENHAVN – Tyrkiet har stillet krav om, at Sverige skal ophæve våbenembargoen mod Tyrkiet og stoppe leveringen af ​​våben og militært udstyr til PKK/PYD og ændre antiterrorlovene, før de kan optages i alliancen.

Ifølge Expressen ønsker Ankara også, at den svenske forsvarsminister Hultqvist afskediges.

“Jeg sagde den gang, at det kurdiske problem burde løses gennem demokratiske midler og forhandlinger, Det siger jeg også i dag. Jeg har aldrig gået ind for andet end fredelige løsning og afvist terrorisme. Jeg har ikke andre kommentarer,” sagde forsvarsminister Hultqvist i et brev til Expressen om arrangementet, han deltog i i 2011.

Expressen skrev, at Hultqvists deltagelse i arrangementet for år tilbage blev mødt med vrede i Ankara, og denne vrede fortsætter i dag. Ifølge Expressen siger en kilde, der ved flere lejligheder har kontaktet militærrepræsentanter i Tyrkiet, at Tyrkiet ønsker, at Hultqvist fjernes fra sin stilling. Ifølge kilden skal denne situation have været nævnt i møderne mellem regeringsrepræsentanterne i Sverige og Tyrkiet, skriver Expressen.

I en tale til det tyrkiske statslige nyhedsbureau, Anadolu Agency i sidste uge udtalte Tyrkisk udenrigsminister Mevlüt Çavuşoğlu, at Sverige og Finland, som ønsker at blive medlemmer af NATO, er nødt til at foretage ændringer i deres antiterrorlove, og at Tyrkiets position ikke vil ændre sig, medmindre denne ændring opnås.

På den anden side er det blevet afsløret, at Sverige forbereder sig på at ophæve våbenembargoen, som landet begyndte at anvende på Tyrkiet i 2019. Karl Evertsson, chef for Forsvarsindustriafdelingen i organisationen ISP, som giver licens til salg af våben i Sverige, oplyste, at de tog en ny stilling i henhold til de nuværende betingelser, skrev Expressen.

LÆS:  En Russisk korvet krænkede dansk farvand natten til fredag to gange

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *