Præsident Erdogan: Ukraine fortjener at blive optaget i Nato

Præsident Recep Tayyip Erdogan, der mødtes med Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj fredag i Istanbul, gav sin støtte til den ukrainske regering. Han sagde at Ukraine uden tvivl fortjener at blive optaget i Nato.

Foto: AA

Af Danturk.com

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, ankom fredag til Istanbul efter invitation fra Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan.

Under mødet blev den seneste udvikling i den russisk-ukrainske krig, og blandt andet om en forlængelse af kornaftalen, som udløber den 17. juli og bilaterale forbindelser drøftet.

På et fælles pressemøde med Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj sagde præsident Erdogan, at Tyrkiet vil fortsætte med at arbejde for at få afsluttet krigen i Ukraine og støtte landets genopbygning.

Det skriver det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu Ajansi.

Foto: AA

– Ukraine uden tvivl fortjener at blive optaget i Nato, sagde Erdogan på pressemødet.

Ifølge nyhedsbureauet Anadolu Ajansi fortsatte Erdogan sin tale således:

“Jeg vil gerne benytte lejligheden til at gentage et punkt, som jeg altid har insisteret på. En retfærdig fred har ingen tabere. På trods af forskellene i forståelse mellem parterne er det vores oprigtige ønske at vende tilbage til søgen efter fred så hurtigt som muligt.”

Desuden sagde Erdogan på pressemøde, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, besøger Tyrkiet i august.

Erdogan sagde, at han blandt andet skal diskutere fangeudveksling mellem Ukraine og Rusland med Putin.

Han tilføjer dog, at “begge sider skal genoptage fredsforhandlinger.

ZELENSKIJ: Kornkorridoren bør ikke kun afhænge af en stats ønsker

Foto: AA

Ukraines præsident, Zelenskyj udtrykte taknemmelighed over for Tyrkiets urokkelige støtte til Ukraines territoriale integritet og suverænitet.

– Jeg er her for at takke alle dem, der ønsker fred for vores land og vores folk, sagde Zelenskyj.

LÆS:  FCK trækker Trabzonspor i Champions League-kvalifikationen

Zelenskij takkede også det tyrkiske folk for den gæstfrihed, de viste for ukrainske familier, der flygtede til Tyrkiet efter krigen.

Med henvisning til aftalen om kornkorridoren i Sortehavet sagde Zelenskij, at hele verden ønsker, at kornkorridoren skal fungere.

– Dette er selvfølgelig et meget vigtigt spørgsmål. Rusland blokerer skibene, så processen er kompliceret. Kornkorridoren bør ikke kun afhænge af en stats ønsker.

Kilder: Det tyrkiske nyhedsbureua, Anadolu Ajansi, Ritzau

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *