Kornforsendelsen fra Ukraine er begyndt

Efter at Rusland, Ukraine, FN og Tyrkiet havde underskrevet kornaftalen den 22. juli, sejlede det første skib mandag morgen fra Odessa, forventes at ankomme til Istanbul kl. 15.00 i dag.

Foto: Billedet er taget af de tyrkiske sømand

Efter at Rusland, Ukraine, FN og Tyrkiet havde underskrevet kornaftalen den 22. juli, sejlede det første skib med afgrøder fra Ukraine. Fragtskibet ´Razoni` sejlede mandag morgen fra Odessa under sierraleonsk flag og vil ankomme til tyrkisk farvand i dag (tirsdag d. 2. august), hvor det vil inspiceret, inden Razoni fortsætter kursun mod Tripoli i Libanon. Skibet er lastet med 26.000 tons majskorn, ifølge det tyrkiske forsvarsministerium.

Som et resultat af Tyrkiets initiativer blev ‘kornforsendelse’ aftalen underskrevet i Istanbul den 22. juli af Rusland, Ukraine, FN og Tyrkiet under overværelse af den tyrkiske præsident, Recep Erdogan, og FN’s generalsekretær, António Guterres.

Manglen på fødevarer kan blive til et sikkerhedsproblem

Det tyrkiske forsvarsminister Hulusi Akar sagde, at skibet vil være i Istanbul kl. 15.00 i dag.

”Kornforsyningen er af stor betydning for verden. Rusland og Ukraine producerer en tredjedel af kornet i verden. Der har været nogle problemer på grund af konflikten, udgangen af ​​korn fra Ukraine er blevet et problem. Manglen på fødevarer kan blive til et sikkerhedsproblem, især i Mellemøsten og Afrika.”, sagde Det tyrkiske forsvarsminister Hulusi Akar.

Det tyrkiske diplomatis vigtig præstation

Præsidentens talsmand İbrahim Kalin sagde, at det tyrkiske diplomati er en meget vigtig præstation.

“Det sikrer verdens fødevaresikkerhed og stabiliteten af ​​fødevarepriserne. “Mens vi udfører denne følsomme proces, vil vores forsøg på at afslutte krigen fortsætte,” sagde Tyrkiets præsidents talsmand, Ibrahim Kalin.

Rusland er meget tidfreds med udvikling

LÆS:  København står overfor alvorlige sociale udfordringer

Kreml-talsmand Dmitriy Peskov beskrev udviklingen som “meget, meget positiv”.

“Dette er en god mulighed for at teste implementeringen af ​​de aftaler, der blev indgået i forhandlingerne i Istanbul. Vi håber, at aftalerne vil blive implementeret af alle parter og vil fungere effektivt.”, sagde Peskov.

Det russiske forsvarsministerium oplyste, at skibet sejlede gennem korridoren i den nordvestlige del af Sortehavet.

“Den humanitære nødhjælpsoperation vedrørende lanceringen af ​​det første skib med afgrøder var planlagt med aktiv deltagelse af russiske officerer ved Fælles overvågningscenter i Istanbul,” hedder det i erklæringen fra Det russiske forsvarsministerium.

Ukraine takker deres allierede og FN

Ukraines minister for infrastruktur, Oleksandr Kubrakov, udtalte følgende på sin Twitter:

“Det første kornskib har forladt havnen siden den russiske besættelse. Takket være støtten fra alle vores allierede og FN var vi i stand til fuldt ud at implementere den aftale, der blev underskrevet i Istanbul.”

FN: Vi er tilfredse

FN’s generalsekretærs talsmand Stephane Dujarric sagde, at FN’s generalsekretær Antonio Guterres hilste afgang af det første fragtskib lastet med afgrøder fra Odessa velkommen.

20 millioner ton korn

Med kornaftalen underskrevet i Istanbul, forventes 20 millioner tons korn at blive sendt fra Ukraines Odessa, Pivdennyi og Chornomorsk havne. Med kornforsendelsen vil de globale fødevarepriser også falde.

Skibe uden korn er ikke tilladt 

Tomme skibe og skibe, der ikke er lastet med korn, må ikke forlade havne.

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

LÆS:  En fænomenal kok: Umut Sakarya

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *