Tyrkisk køkken introduceret i Sverige

Det tyrkiske køkken og især Hatay-retter blev introduceret til svenskerne på Örebro Universitet

Foto: AA

Af Atilla ALTUNTAS/AA

STOCKHOLM – Inden for rammerne af den tyrkiske køkkenuge (Turkish Cuisine Week) havde svenskerne mulighed for at smage det tyrkiske køkkens fornemme smag.

Smagene, der er specifikke fra Hatay provinsen i det sydøstligste Tyrkiet blev introduceret på Institut for Kulinarisk Kunst og Fødevarevidenskab ved Örebro Universitet Grythyttan  i Sverige.

I 11 byer inklusive Hatay i det sydøstligste Tyrkiet ramte den 6. februar voldsomme jordskælv. Over 50.000 mennesker er omkommet og tusindvis af familiers hjem er jævnet med jorden.

Foto: AA

Kokken Ayla Canpunar, der blev nummer to i konkurrencen “Masterchef Sweden” i Sverige i 2021, lavede en præsentation ved arrangementet. Præsentationen var både på tyrkisk og svensk.

Krydderier og ingredienser, der blev brugt til madlavning, blev bragt fra Hatay provinsen. Canpunar delte også tricks om tilberedning og madlavning af Hatay delikatesser med eleverne.

Der blev lavet en bakkekebab, som er en speciel ret fra Hatay. Ud over bakkekebab blev gæsterne tilbudt kirsebærbladindpakning (vişneli yaprak sarma) og fyldt tørret aubergine.

Kultur- og Turismeministeriet og Kultur- og Promotion rådgivningskontor ved Tyrkiets ambassade i Stockholm stod bag arrangementet.

Sadettin Taşçı, Rådgivningskontor for kultur og turisme, Helene Gustafsson, direktør for Institut for Kulinarisk Kunst og Fødevarevidenskab ved Örebro Universitet Grythyttan Hospitality, og studerende har overværet.

Skandinaviske influencere har lavet “KISIR”

Desuden deltog ni influencer fra Skandinavien i den online KISIR produktionsworkshop, der blev arrangeret med initiativer fra Kultur- og Promotion rådgivningskontor fra Tyrkiets ambassade i Stockholm.

Kisir er det tyrkiske svar på en bulgursalat, som i store træk består af kogt bulgur som er vendt sammen i en lækker tomatdressing tilsat en masse friske grøntsager, som man kan variere alt efter hvad man nu lige har liggende i hjemmet og i køleskabet.

LÆS:  Fælles erklæring fra muslimer og jøder i Sverige

Influencerne delte deres ingredienser for KISIR på deres Instagram-sider og delte derefter de ingredienser og de forberedte under ledelse af kokken Maximillan JW Thomae, med deres følgere.

Der blev afholdt samtidige madlavningsbegivenheder i alle provinser og ambassader indtil den 27. maj inden for rammerne af ugen, der arrangeres i formandskabets regi og i samarbejde med ministeriet for kultur og turisme. Arrangementet blev organiseret under ledelse af Tyrkiets først lady, Emine Erdogan.

Der skriver Præsidentens kommunikationsdirektorat i Tyrkiet.

Kilder: Det tyrkiske nyhedsbureau, Anadolu Ajansi

Indtast din e-mail-adresse her

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra netavisen Danturk.com direkte i min indbakke. Nyhedsbrevene giver et nyhedsoverblik og kan selvstændigt eller sammen med nyhedsoverblikket indeholde relaterede abonnementsfordele, produktnyheder, konkurrencer og tilbud. 

Det er til enhver tid muligt at framelde sig nyhedsbrevene i selve mailen. Privatlivspolitik.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *